Achtergrond coaches

De aangesloten kinderslaapcoaches hebben verschillende achtergronden, opleidingen en expertises. 

Op dit moment hebben de kinderslaapcoaches van de NBKSC een Gentle Sleep Coach of Family Sleep Institute opleiding gevolgd. De opleidingen bieden live classes, gegeven door docenten waarvan de meerderheid 10+ jaar ervaring heeft in hun vakgebied. Iedere gecertificeerde kinderslaapcoach heeft de opleiding na 250+ studie-uren succesvol afgerond met een examen en het pro bono coachen van minimaal drie gezinnen. Na afronding van de studie doorloopt elke coach een mentorprogramma, waarin praktijkcases begeleid worden. 

Hieronder een korte toelichting op de verschillende opleidingen. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de websites van de opleidingsinstituten.

Gentle Sleep Coach® opleiding

De Gentle Sleep Coach® (GSC) opleiding is ontwikkeld door Kim West, LCSW-C (ook wel bekend als The Sleep Lady®). Kim haar methode is gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. Haar team bestaat uit streng geselecteerde (kinder)artsen, psychologen, lactatiekundigen, postpartum doula’s, gezinstherapeuten en Kim West zelf. In de opleiding wordt onderscheid gemaakt tussen het coachen van kinderen van 6 maanden t/m 6 jaar en de jonge baby tot 6 maanden vanwege de delicate aard.
De GSC coaches werken volgens de Gentle Sleep Coach® methode, een milde en liefdevolle manier om het kind te leren slapen. Met deze zachtaardige methode laat je het kind niet huilen.
Kijk voor meer informatie op: gentlesleepcoach.com.

Family Sleep Instituut opleiding

De Family Sleep Institute (FSI) opleiding is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Het studieprogramma wordt samengesteld en begeleid door een team van specialisten dat bestaat uit psychologen, gedragsspecialisten, kindertherapeuten, lactatiekundigen en (kinder)artsen.
De FSI coaches werken met verschillende wetenschappelijk onderzochte slaapmethodes, voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Voor ieder gezin wordt een goed passende methode gekozen, die het beste past bij het kindje en de ouders zelf. Zo wordt er op een gezonde en liefdevolle manier gewerkt aan meer en betere slaap.
Kijk voor meer informatie op familysleepinstitute.com.

Kernonderwerpen GSC en FSI opleidingen

Tijdens beide opleidingen zijn onder andere de volgende onderwerpen aan bod gekomen:

  • Slaapwetenschap en gedragstherapie bij kinderen tot en met 6 jaar; 
  • De ontwikkeling van het kind; 
  • Hechtingstheorie; 
  • Ondersteuning voor de borstvoedende moeder; 
  • Milde slaapoplossingen en -strategieën die effectief zijn en passen bij de ontwikkeling van de jongere baby;
  • Gezonde en veilige slaapomgeving;
  • Biologische slaapmijlpalen, stadia en overgangen;
  • Oudercoaching
  • Werken met kinderen met speciale behoeften.